Informasjonskiosker

Informasjonskiosker, eller bare kiosker, er enheter som fungerer som interaktive og selvbetjente løsninger for informasjonsutveksling. Gobex startet med utvikling av egne kiosker i forbindelse med Gobex GOLF, der vi ikke kunne finne standardiserte løsninger som tilfredsstilte våre krav til:

  • Design
  • Montering og vedlikehold
  • Driftsikkerhet
  • Komponentenes leve- og fabrikasjonstid
  • Ytelse
  • Pris

Utviklingen har heldigvis også gått fremover hos de fleste aktører innen kiosker og i dag skaffer vi også kiosker fra andre leverandører som vi har kvalitetssikret. Dersom du har helt spesielle krav for kiosker, vil vi gjerne at du tar en kikk på våre tjenester for skreddersøm.

Storskjermer

I noen tilfeller er det størrelsen det kommer an på og Gobex kan levere storskjermer for digital skilting (digital signage) fra 40" til 82". Priser på de største er foreløpig høye, men det er svært vanskelig å unngå å legge merke til en skjerm på størrelse med en voksen person.

Slike skjermer bør også pakkes inn i et chassis for å skjule ting som PC og annen elektronikk. Gobex lager slike kiosker på bestilling eller benytter andre leverandører. Vi kan også tilby kiosker for utendørs montering. I alle tilfelle inneholder en slik kiosk avansert styring av lysstyrke, vifter og temperatur, slik at den skal fungere til alle tider.

Veggmontert kiosk fra Gobex

Vår veggmonterte kiosk benyttes i forbindelse med Gobex GOLF. I Gobex GOLF er denne kiosken utstyrt med 17" skjerm, kapasitiv pekeskjerm (touch screen), 80 mm termisk skriver, kortleser for Mifare, en MCU (main computing unit) og Windows XP embedded på en industriell flash-disk. Vår 17" skjerm (fra Samsung) sikrer god lesbarhet og størrelse for de fleste bruksområder. Sammen med en pekeskjerm, enten kapasitiv (glass og reagerer på direkte trykk med finger) eller resistiv (plastfolie og reagerer på trykk), vil dette være en prismessig god løsning.

Kiosken leveres med XP embedded som er tilpasset hardware og MCU som benyttes. Valg av bruksområde bestemmer hvilken prosessor og andre detaljer, slik som RAM, som vil benyttes. For enkle programmer kan MCU'en leveres vifteløs, mens vi i de fleste tilfellene monterer inn en vifte for kjøling, der viftehastighet (og støy) kan programmeres mot temperatur. MCU'en har også en såkalt watchdog som overvåker sentrale parametere, slik som temperatur, og denne vil kunne slå av kiosken dersom terskelverdier overskrides eller programmer henger.

Alle komponenter i denne kiosken er valgt som industrielle. Dette betyr at våre leverandører har en levetid på komponenter på minst 5 år. Dersom noe skulle slutte å fungere er det derfor enkelt å skaffe en tilsvarende del.

Utvendig chassis på kiosk produseres her på Sørlandet og det er enkelt for oss å lage spesielle løsninger tilpasset din profil. Enten det er snakk om lakkering, foliering eller noe annet. Mer om dette er beskrevet under tjenester.

Standard hyllevarekiosker

Våre standard hyllevarekiosker kommer i hovedsak fra de Taiwanske produsentene Firich og Flytech. Også disse kioskene leveres med pekeskjermer. Designmessig er de meget tiltalende og hardware som er blitt benyttet har vist seg å være meget god. For en oversikt over modeller anbefaler vi deg å ta en kikk på produsentenenes websider:

Firich
Flytech

Kun noen av disse kioskene er lagervare, enten hos Gobex eller distributør i Norge.